BibTex RIS Cite

Türk Bankacılık Sektöründe Takipteki Kredi Oranları Üzerinde Etkili Olan Faktörlerin Belirlenmesi

Year 2015, Volume: 7 Issue: 1, - , 21.03.2016

Abstract

Bu çalışma ticari bankalarda risk ve performansın başlıca göstergelerinden olan takipteki kredi oranlarının makro ekonomik ve banka düzeyindeki belirleyicilerini tespit etmeyi amaçlamaktadır. Böylece geri dönmeyen kredilerin nedenlerinin anlaşılması sağlanacak, bu da risk yönetimi noktasında daha bilinçli adımlar atılmasına yardımcı olacaktır. Çalışma 2002 4.Çeyrek–2013 1.Çeyrek dönemlerinde Türk Bankacılık Sektöründe sürekli olarak faaliyet göstermiş 26 ticari bankayı kapsamaktadır.Değişkenlerin analizinde Panel Veri analiz tekniklerinden yararlanılmıştır. Çalışmanın sonucunda borsada işlem görme, ölçek, kredi/mevduat oranı, likidite ve aktif karlılığı değişkenlerinin takipteki kredilerle negatif yönlü; büyüme, faiz oranları, yabancı bankalar ve sermaye yeterliliği rasyosu ile takipteki kredilerin pozitif yönlü ilişki içerisinde olduğu ortaya çıkmıştır. Kredilere uygulanan faiz oranları, net faiz marjı ve enflasyon değişkenlerinin ise takipteki krediler üzerindeki etkisi istatistiksel olarak anlamlı bulunmamıştır.

Year 2015, Volume: 7 Issue: 1, - , 21.03.2016

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Gamze Göçmen Yağcılar

Semra Demir

Publication Date March 21, 2016
Published in Issue Year 2015 Volume: 7 Issue: 1

Cite

APA Göçmen Yağcılar, G., & Demir, S. (2016). Türk Bankacılık Sektöründe Takipteki Kredi Oranları Üzerinde Etkili Olan Faktörlerin Belirlenmesi. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi, 7(1).
AMA Göçmen Yağcılar G, Demir S. Türk Bankacılık Sektöründe Takipteki Kredi Oranları Üzerinde Etkili Olan Faktörlerin Belirlenmesi. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi. March 2016;7(1).
Chicago Göçmen Yağcılar, Gamze, and Semra Demir. “Türk Bankacılık Sektöründe Takipteki Kredi Oranları Üzerinde Etkili Olan Faktörlerin Belirlenmesi”. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi 7, no. 1 (March 2016).
EndNote Göçmen Yağcılar G, Demir S (March 1, 2016) Türk Bankacılık Sektöründe Takipteki Kredi Oranları Üzerinde Etkili Olan Faktörlerin Belirlenmesi. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi 7 1
IEEE G. Göçmen Yağcılar and S. Demir, “Türk Bankacılık Sektöründe Takipteki Kredi Oranları Üzerinde Etkili Olan Faktörlerin Belirlenmesi”, Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi, vol. 7, no. 1, 2016.
ISNAD Göçmen Yağcılar, Gamze - Demir, Semra. “Türk Bankacılık Sektöründe Takipteki Kredi Oranları Üzerinde Etkili Olan Faktörlerin Belirlenmesi”. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi 7/1 (March 2016).
JAMA Göçmen Yağcılar G, Demir S. Türk Bankacılık Sektöründe Takipteki Kredi Oranları Üzerinde Etkili Olan Faktörlerin Belirlenmesi. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi. 2016;7.
MLA Göçmen Yağcılar, Gamze and Semra Demir. “Türk Bankacılık Sektöründe Takipteki Kredi Oranları Üzerinde Etkili Olan Faktörlerin Belirlenmesi”. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi, vol. 7, no. 1, 2016.
Vancouver Göçmen Yağcılar G, Demir S. Türk Bankacılık Sektöründe Takipteki Kredi Oranları Üzerinde Etkili Olan Faktörlerin Belirlenmesi. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi. 2016;7(1).