BibTex RIS Kaynak Göster

THE IMPORTANCE OF SUSTAINABILITY IN LUXURY BRAND MANAGEMENT

Yıl 2016, Cilt: 3 Sayı: 4 - Cilt: 3 Sayı: 4, 106 - 126, 04.07.2016

Öz

Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde yaşanan ekonomik, sosyal ve çevresel problemlere bağlı olarak, işletmelerin sürdürülebilirliğe ve tedarik zincirleri boyunca çalışma ve üretim sürecinde aynı kalite ve standartları tutturmaya yönelik verdikleri önem artmaktadır. Sürdürülebilirliğin yanında, lüks marka yönetimi de son yıllarda önem kazanan bir alan haline gelmiştir. Bu iki kavramın önem kazanarak bir araya gelmesi sonucunda çeşitli sorular ortaya çıkmıştır. Lüks markalar ender bulunan ürünleri sattıklarından kıt kaynaklara bağımlıdırlar ve bu da onlar için sürdürülebilirliğin önemini ortaya koymaktadır. 
Diğer sektörler sürdürülebilirlik ile daha bağlantılı olsalar da, lüks markalar da itibarlarını korumak için kavrama önem vermelidirler. Diğer yandan günümüzde sürdürülebilirliğe verilen önemin artmasıyla beraber tüketim alışkanlıkları da gündelik yaşama yansıyan zararlardan korunabilmek adına daha çevre dostu ürünlerin tüketimine doğru bir eğilim göstermektedir. Bu çalışma şuan sürdürülebilirliğin lüks endüstrisindeki önemini ortaya koyacaktır. Bütün gerçek lüks markalar mevcut durumda sürdürülebilirlik taleplerine cevap vermektedir ancak bu markalar sürdürülebilirlikte öncü olabilecekler midir? Bu soru Louis Vuitton örnek çalışması üzerinden detaylı bir şekilde analiz edilecektir. 

Anahtar Kelimeler: Sürdürülebilirlik, Lüks, Marka Yönetimi 

Yıl 2016, Cilt: 3 Sayı: 4 - Cilt: 3 Sayı: 4, 106 - 126, 04.07.2016

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Bölüm Araştırma Makaleleri
Yazarlar

Gözde Öymen Kale

Gülay Öztürk

Yayımlanma Tarihi 4 Temmuz 2016
Gönderilme Tarihi 17 Ocak 2017
Yayımlandığı Sayı Yıl 2016 Cilt: 3 Sayı: 4 - Cilt: 3 Sayı: 4

Kaynak Göster

APA Öymen Kale, G., & Öztürk, G. (2016). THE IMPORTANCE OF SUSTAINABILITY IN LUXURY BRAND MANAGEMENT. Intermedia International E-Journal, 3(4), 106-126.

Creative Commons Lisansı Intermedia International E-journal

Bu eser Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.